ragam raye !

raye raye raaaayeeeeeee !!!! yeayyy !!! (tayah nk yeay sgt doh . bkn ko ad kg pon nk raye ain hoi ) hehehe .. guys !! cne korg pnye pose ?? cool ? trawikh gi ? apeeee !!! tak ?? ish ish ish .. ni msti mkn tak ingt dunia pnye pasal .. hehehe .. shopping raye pe cerr ? done ? hehehe .. baju raye aq , dh siap tempah . tapi bile dpt !!!!! baju tu mak aq boleh muat taukkk !!!! geramnyeee sayee .. so ape agy ,, penjelajahan di kota raya kuala lumpur bermula lah ! hehehe .. nak ikot aq shopping ? jum ! here we go !



haaa !! amek ko .. kaw kaw punye jem lah kl .. sesak ! sume shopping mall penuh .. nak jalan pon terpijak2 kaki orang  .. haihh .. (gmba negara lain nihh .. haha ..)


bukit bintang ko takyah cite la , pavillion , sungei wang , time square full ! belom ko nak cite kat jalan TAR agy .. semak dgn manusia ..


me n erin :)



me , nana , erin . 



jakun weyhh jumpe umah kg .. tu lah org bando . jumpa replika umh kg dlm shopping kompleks pon beria-ria nk tgkap gambo . hehe .



posing sikeetttt



erin n nora :)



ignore my face -,-"



korang ade gmba ngn sampan ? xde en ? so shataapp .. hehe



muke pelik2 je -,-"



them :D



my lesbo :)

|
|
|
V

setelah berjalan berjam2 lamenye .. ni je hasilnye -,-" ramai bebenorr org sampai takleh nak pilih wehh ..


simple gile baju ni n ade lace ala2 vintage gitu .. murah gile .. rm99 then ade less dptlah rm30 then bile kat kaunter nak baya dye kate just rm 20 je . HEAVEN ! wehh ,, takde agy ke kedai branded2 bg offer cni agy wehhh !!! aq nak seranggg !!!



aq nak kaler turqoise punye :( tp tinggal putih je .. frust punye psl aq amek lah jugak ! simple :)



jeans levi's .. nak beli ni la yang paleng takleh belah . butik levi's penuh ngn manusia ! erghhh !! bygkan punye lah penuh sampai air-cond pon tak rase . peluh2 aq cari suar kat dlm tuh ! nak tggu turn kat fitting room pon satu hal .. hadoihh ..



kasut bongek ni aq pilih ngn erin . comel . tp my mom tak bekenan .. so kene cari kasut lain nih -,-"



hehe .. new stuff dlm my make-up bag :) mak belikan CK punye eye shadow ngn blusher tuhh :D happy ! bile la leh dpt bobbi brown ke , stage ke ,, kann ? hehe .. gloss , compact n bb cream silky tuh mmg my feveret lah .. kaler dye cntik n murah :)



alkisah penyebab aq beli baju ni , mak ade tempahkan aq baju raye . wat kurung moden . skali bile dh siap , BESAR !!!!!  aq takleh pakai lgsung .. besar dye smpai mak aq leh pakai bhai !!! so kenelah beli baju nih .. cantik tak ? boleh la kan dr takde :) last minit punye baju ...




hehehehe .. yang niiiiiiii ,,, saje nak wat bijik mate aq ni beso time raye nanti .. hek3 .. nak taw cite ? tanak ? ahhh .. dgr jugak aq nak cite . aritu aq hangout , pakai lens . sekali bile dah balik , mandi , nak la cabut bnde alah tu en .. aq korek punye korek mate aq , lens dah takde !!!!! sebelah je ade !! barulah aq sedo bahawasanya lens agy sebelah dah terbang mase aq naek moto gi kedai topup before mandi tuh :'( sedih tak ? hehe




princess lace kaler brown .. hehe ..

ok ,, now wa nak cakap ragam manusia yang wa nampak time gi melabur duit kat ekonomi negara tadi :)

cerita pertama
loc : jaya jusco wangsa maju

sedang manusia2 asyek merambang mate pilih barang yang dorang nak beli , tetibe ade sore pompuan jerit macam kene histeria .. kuat dye takyah cite la en , sampai sume orang kat situ berenti shopping and cari arah sore tuh . bersahut pulak dgn sore budak meraung2 .. heran beb , heran beb .. wa pon ape agy .. jengah la kpale tgk pe jd kat tgkat bawah tuh .. rupe-rupenye jari budak kecik tu tersepit dlm besi handholder esculator dohh .. huarghhh .. sheram niyhh .. security plak sepantas siput sedut dtg kat situ !! esculator dah la bjalan , jari budak tuh dah sampai besi roller tu dah .. macam final destination dah weh .. then esculator tu berenti atas bantuan org awam . but jari budak tu still agy dalam besi handholder tuh . akhirnya security tuh bukak besi esculator tuh then jari budak tu terkeluar :') sakit bhaiii !!! nyilu jari wa ..

pesanan penaja ---> jage anak2 anda diwaktu membeli belah :D

cerita kedua 
loc : bukit bintang

sedang aq and engku norazekin nak melintas jalan tetibe ade sore lelaki memaki .. hoiii .. berentii !!! kang dah kene langgar baru tawu !!! rupe rupenye tu sore polis traffic yang on duty time uh .. haihh .. sabo sarjen misai .. biase la , awak sorang and kene kawal beribu org .. sian awak .. dh la tgh pose n tgh panas .. hehe

pesanan penaja : bagilah kerjasama kat polis traffic yg bertugas :D

loc : sungei wang

tgh jenjalan jamu mate sekali ade group prmpuan nih ,, budak skola agy agaknye ,, kelam kabut berjalan .. wa pon mls nak amek pot , wa ketepi jela bg jalan .. sekali dorg kene tahan dgn security .. haihh .. wat hal lah tu .. amek brg tak bayo kot .. mls la nak sangke bruk .. hal hampa , hampa la tanggung ..

loc : fahrenheit , bukit bintang

otw nak gi monorail balik umah , tetibe mat saleh dpn aq patah balik ke blakang ,, something happen ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, jeng jeng jeng ,,, ade budak lelaki MELAYU kene tahan ngn security cuz mencurik .. haihhh .. bikin malu saja la braderrr .. haiyoo ..

pesanan penaja ---> kalu tak mmpu , bersederhana lah dlm prsiapan hari raya ni ye :D

loc : kat mane entah 

ni my sis punya celita . dye cite kawan dye gi shopping .. sekal nak tawu pe jadi cik senah oii ???!!! beg dye berlubanggggggggg !!! huarghhhh .. seribu melayang wehhh :'( sadis sungguh cerita beliau ...

pesanan penaja ---> nak gi shopping kat tempat ramai orang ,, hati2 .. jangan letak sume duit dlm beg .. spare dlm poket siket .. and hati2 dengan pocket picker :D

loc : jalan tar 

Ya Allah huya rabbi ya fattah hu ya a'lim ya rahmannu ya rahimmmmm ~ zikir pjg cik kiah nak mngenangkan betape beriban riban manusia kat jalan tar tu hoiii cik senahh ... dlm kesesakkan tuh ,, ade pulak kereta sesat masuk kat dlm pasar jalan tar tuh .. Ya Allah .. dah la nak jalan kaki pon tak boleh , ni pulak dye leh masuk dgn kereta dye kat tgh2 orang ramai tuh .. ape agy ,, org ramai mengamuk sampai kereta dye kene ketuk .. alahai kesian nye empunye kereta tuh . mungkin dye parking kat dlm semua house tu but ble nak kua trpakse la redah org ramai :)

pesanan penaja ---> kalo dh tawu ramai orang kat jalan tar tuh , abes shopping balek lah umah ngn public transport . kang sahur kang dtg balik amek kereta . insyaAllah org dh kurang time tuh :D 
hehehehe .. nak tggu org takde memey takleh sbb dorang berniaga 24 jam . nasib  awok lah ~
`

~sir lump mud harry rayar~








ENJOY READING . KBAII . ASSALAMUALAIKUM

3 comments:

haikalblank said...

hahaha shopping n jejalan! perggh...gua tak ada beli pape tuk raya nih...

sipenguincomel said...

hahahaha .. wa shopping siket jelah .. taon ni paleng kurang shopping . duit yang abah bg pon tak abes gune taukk .. jimat .. hehe

syahirooAhmad said...

seronok la wehh.. wessain. selamt hari raya geng..

Post a Comment