cinta tak selalunye indah

SEBELUM COUPLE :

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah hingga atas pulak :/



ni cek nak habaq mai sikit . memang senario lah (bkn kumpulan senario ok -,-" ) kite ni ble dah tercampak dlm sesuatu hubungan tu mesti ade pahit manisnye , asam garam nye , lemak berkrim nye (ape kene mengene dohh ) alaaahh .. senang cite ,, mmg mcm2 la dugaan yang akan dtg . but watevur it is , we have to be SETERONG !!!!! okeh bebeh ???? pertahankan seboleh yang mungkin hubungan korang tuh . but how ? ok ok .. prof madya dato' dr. nur ain binti mohd radzi akan share sikit tips untuk u ollz okayh 

  1. Jaga Penampilan Diri, ok .. bkn kite kene pretend to be like other person but korang dah tawu nak jumpe yg tersayang en ,, jgn la smpai pakai selipar jepon rm3.50 yg korang beli kat kedai runcit depan umah tu .. pakai bya lah yang elok and sodap mato memandang ye :)
  2. Ikhlas ,, yes .. ikhlas tu memang penting dlm sesuatu hubungan .. dgn keikhlasan jugak lah bwt kan hubungan korang will last forever .. and kalo boleh aim lah hubungan korang tu sampai ke jinjang pelamin . 
  3. Sentiasa Berfikiran Positif, Dengan Berfikiran Positif Anda Lebih Mudah Menerima Seseorang. korg jgn cepat salah sangke dgn pasangan korang .. jgn la kalo dye tak balas mesej korang ke , tak angkat kol korg ke terus admit dye ade pompuan lain .. mane tawu dye tgh tido ke ape ke . macam datuk .A aq tdo je keje dye .. haha ..
  4. Jangan Kedekut Dengan Kata Pujian, pujian tu penting dohh sebab dgn pujian tu lah pasangan korang rase di hargai .. tp jgn lebeh2 lak sampai kembang kempis idong psangan korg tuh aw aw .. haha .. datuk A ckp takleh puji lebih2 nanti jadi riak and bangge diri berinfinity ,, kang dh riak jadi masalah hati plak .. 
  5. Tunjukkan Yang Anda Mengambil Berat Terhadap Pasangan Anda, even sesebok mane pon korang ,, plis leave a text just to say how r u , how's ur day , awk sehat tak arini ? cuz dgn flowery question tu lah pasangan korang rase ade orang care sal dorang .. jgn biakan dorang rase terabai ok ?
  6. Jika Kekasih Anda Melakukan Kesalahan, bg peluang dye jelaskan alasan dorang ,, dgr smpai abes dulu explaination dorg tuh , jgn potong pe dorang nak ckp . then baru berbincang and selesaikan care baik .. elak kan naik suare sbb tu akan bwt masalah makin besaq .
  7. jika anda melakukan kesalahan ,, jangan lah sesekali berat mulut untuk ucap kan perkataan maaf . kengkadang kite ni terlalu ego nak ucap perkataan maaf tu and akhirnye dua2 akan makan hati .. bukan susah pon ,, ucap je maaf dengan seikhlas hati and jangan buat lagi keyh ?
  8. Cari Waktu Yang Sesuai Untuk Membincangkan Masalah.. korang kene pandai pilih mase bincangkan masalah hubungan korang dengan si dia . korang dah tawu si dia ade problem , assigment lak tak siap , keje menimbun ,, korang gi ajak dye bincang masalah hubungan korang .. memey serabut la wayar2 dalam kepale si dia tuh .. pilih waktu yang agak senggang and pastikan emosi korang dua pon ok taw taw .
  9. Jangan Sekali-kali Membandingkan Kekasih Anda Dengan Orang lain, Terutamanya, Bekas kekasih Mahupun kawan-Kawan Baik Anda . haihh ,, ni memey problem .. sebelum orang bandingkan pasangan korang dengan orang lain or ex korang ,, korang pikey dulu kalo korang sendiri yang dibandingkan .. pe korang rase ?? haihh ... maleh makcik nak torangkan lobeh lobeh .. sendiri mau ingat ye kawan :)
  10. Gunakan Daya Pujukan Yang Tinggi Semasa Menangani kekasih Yang Sedang Merajuk. Gunakan Kata-Kata Dan Janji-Janji Manis. Tetapi Ingat! Jangan Menabur Janji.
  11. Gunakan ganti nama yang mesra anda & diri sendiri. Panggil dia dengan Nama yang lain daripada yang orang gunakan. ini memberi keistimewaan kepadanya. tp aq ngan datuk A tak la gune yang special sgt .. i u jehh .. tak pon ko aq .. haha .. kitorunk kepale mereng siket .. but sesetengah orang takleh pakai care ni .. so korang pandai2 la pikey panggilan yang special untuk dia . 
  12. Kekasih anda juga mempunyai rakan-rakan. Oleh sebab itu, saling mempercayai dalam hubungan adalah penting dan jangan terlalu mengongkong dalam kehidupan sosialnya.
  13. Dekati hobi kekasih anda , dan cuba melibatkan diri dengan hobi tersebut. Ini akan mengeratkan hubungan anda kerana anda mempunyai aktiviti yang dapat dilakukan bersama.
soo ,, dengan tips yang tak seberape nihh ,, hope korang boleh manfaat kan siket keyh ? hahaha ..  so credit to mr.rahmanbahsri atas tips beliau ni :D

renung-renungkan dan selamat beramalll ~



(gambar yang takde kene mengene)



    ENJOY READING . KBAII . ASSALAMUALAIKUM

    2 comments:

    wany azmy said...

    hehehe sis pn gne i u je...kdg2 je special pggln 2 keluar...y penting jgn ego bl bergaduh...kesian psgn nk pujuk blk...hehehe

    sipenguincomel said...

    hehehe ,, okay :) ain ingt pesan akak . hek3 .

    Post a Comment