20 sebab perempuan tak suka lelaki


tak suka !!! tak sukaaaa !!! tak suke apenye beb ? hehehe .. ok ok .. kali ni kite cite ape sabab musabab perempuan tak suke kat lelaki .. ni just a view from insan yang bergelar gegirl or wanita or perempuan or whatsoever and ever and ever ... ok stop merepek sekarang ! jum kite terjah ape sebabnye okenggg ?
  • MENINGGIKAN SUARA
the truly fact is , once seorang lelaki tu dah tinggikan suara kat perempuan , hilang terus macho dia . tak gentle langsung . hancur ranap musnah berkecai hati seorang perempuan tu bile kene penangan gelombang bunyi 300 000 megawatt suara lelaki yang memarahinya . ok ? so abang-abang yang hensom tu jangan tinggi kan suara kat perempuan ok ? lelaki kan lebih cool and tenang dari perempuan . so even tengah panas dengan kaum hawa ni pon , keep cool ok ? 
  • MAIN KAYU TIGA
this is the most tak boleh blah punye hal . haishh . jangan lah begitu wahai abang-abang . memang lah awak tu ade empat tempat kosong yang boleh diisi tapi jangan la sampai main kayu tiga . if betol korang ade perempaun lain yang dah mencucuk hati korang , terus terang lah dengan gf korang yang sekarang ni . perempuan memang pantang kalo kene tipu bab ni . so better terus terang dari menipu and melukakan perasaan gf korang . be gentle okay abang-abang sekalian ?
  • SUKE CUCI MATE 
hermm . bile cakap sal ni , bagi dorang thats a normal thing . nothing yang perlu dijadikan isu . tu lah , pantang nampak perempuan chun melechon siket ,, meliarr je mate korang . macam nak tersembul keluar bijik mate tu tengok perempuan . but bile tengah dating tu , jage-jagelah sikit . okay boipren boipren ?
  • MENGONGKONG
nak pergi makan kene report , nak tido kene report , nak pergi toilet pon kene report ! ape kehey nyew yopp ! hehehe .. adat lah tu . bile dah bercintan-cintan tu sume benda nak kongsi same-same . sume bende nak dikawal supaya takde antara korang yang main kayu 3 4 5 6 . tapi ade hadnye okay ? jangan sampai wat pasangan korang tu rimas dengan sikap korang sudah :)
  • E.G.O
okay . memang lelaki terkenal dengan sifat tu . perempuan pon ape kurang nye . tapi lelaki lebih menonjol dengan sikap ni . kengkadang dengan keegoan korang buat tak peduli kat awek korang buat dorang rase macam tak penting dalam hidup korang . show some love . kengkadang ego tu kene pakai sesuai pada tempatnya . jangan gunakan ego and kuasa veto korang tu sampai gegirl ni rase macam perasaan dorang tak diendahkan . taw taw taw ?
  • MENIPU 
jangan korang asyek nak kelentong awek korang je tahuu ! sebab once korang dah tipu , korang akan menipu lagi dan lagi dan lagi . lame lame korang jadi kaki pedon . pedon (menipu) awek korang je keje nye . last-last bile dah tercekik , korang mule putar belit cerita sampai bagi alasan yang tak munasabah . start from that , semakin ramai perempuan akan menjauhkan diri dari korang . JANGAN MENGAKU SINGLE KALO DAH ADE AWEK ! paling takleh blah last-last kene chop 'kaki pedon' tak pon 'playboy' . kan tak memasal :)
  • PERAHSANTAN
apetu ? hahaha .. perasan la . boy yang biasenye ade rupa paras yang macho ala-ala aeron aziz or comel jambu macam zoey ke memang self confident dia tinggi nak mamfus . ingat dengan muka korang yang ensom tu boleh pikat sume gegirl la ? tak semua gegirl pandang rupa . korang baik , jujur , gentle pon dah cukup wat gegirl ni cair . ada paham ?
  • MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
lelaki ni selalunya lantang menegakkan pendirian dorang . kengkadang lupe tentang perasaan gf korang . kengkadang tanak mengalah langsung . susahkan kalo dapat yang macam ni ? so ape pon korang kene fikir perasaan orang yang selalu ade disisi korang tu jugak . jangan asyek dok nak lepaskan hal diri you guys dulu je keyh ? 
  • KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
this is another thing . sukeee amek ringan dalam semua benda . cik abang semua kene tahu , perempuan ni tersangatlah teliti orang nye . kalo dah set time untuk date tu , baju ape nak pakai , nak pegi naik ape , pukul brape nak kene bersiap , ape yang nak kene bawak , pukul brape nak keluar rumah ... semua tu perempuan amek berat . rumitkan ? tapi korang kene tahu , dorang nak sume berjalan dengan baik . janganlah bile dorang tanye bile nak gerak gi date , korang gi jawab , 'bile i dah bangun , i siap , kite pegi ' . alahaiii .. senang je jawab .. takleh cenggitu . set betul-betul . nanti dah kawin awak tu ketua keluarga . takkan still nak buat mcm tu . tak disiplin la . one more , ingat ! jangan anggap sesuatu perkara tu adalah kecil sebab kengkadang yang awak anggap kecil tu impak dia besar bagi orang lain . okay lalink ?
  • CEMBURU RABUN/BUTA
"cemburu tanda sayang" sape setuju joget chicken dance sekarang ! hehehe .. malas nak cakap panjang la en . korang pon tahu nak cemburu tu pon kene ade batas . certain girl rase dihargai bile balak dia cemburu sikit-sikit ni . tapi kalo sampai cemburu rabun ke , buta ke yang dah melampau-lampau tu kengkadang malas nak layan !
  • MATA DUITAN
lelaki kaki kikis a.k.a mamat spedo ni la yang paling cannot go punye type . ajak awek gi date tapi sume bende awek yang baya .. perh .. kalo yang type macam ni awal-awal aku angkat kaki tangan chow dulu .. mak tak minat nyahhhh ~
  • KOMITED TERHADAP KERJAYA
lelaki memang cenggitu . katenye "ni sume untuk mase depan kite jugak , awak " . tapi boboy ,, jangan la sampai tak bertanye khabar langsung . atleast weekend spend la time together (ayat ape tu ?) jangan buat gf korang rase terbiar and tersadai sengsorang kat rumah tataw nak buat ape .
  • PANAS BARAN
ni lagi satu , kengkadang salah sendiri tapi awek dijadikan tempat menghambur segala ape yang tak patut . ade tu sampai sepak terajang . mak aihh . kaum hawa ni kaum yang lemah bang . sekali kaum awak tu sergah dorang sikit , senang je mengalir air mate dorang ni . kawal sikit ye bang :)
  • KAKI ASAP
apakah ? kaki merokok . naik lemas terkapai-kapai cari udara bile dorang start bakar putung rokok tuh . kalo boleh jangan la terlampau kuat sangat merokok tu . kalo tak fikirkan kesihatan diri , fikir effect dia pada orang yang sedut asap rokok korang tu . rimas en dengar pompuan bebel benda camni ? dorang cakap for your own good la cik abang .
  • PENGOTOR
ade CERTAIN boboy tu sukee sangat meludah la buang kahak merata-rata . euuuuu ~ seluar pon sebulan sekali baru basuh . ulang tayang yang same je . kalo yang duduk asrama tu , kumpul baju sampai sebulan , ujung bulan baru basuh . apelah awak ni . disiplin la sikit :)

  • GELOJOH 
depa slalu dok komplain yang perempuan ni makan punyalah bajet ayu . control gila sampai bila nak suap makanan tu , bukak mulut pun kecik ja ala-ala cukup-cukup nak masuk ja . tapi hampa suma tak sedaq yang sebenarnya hampa ni kalo makan , tu diaaaaaa .. laju macam masuk contest SIAPA MAKAN PALING LAJU . wehuuu ... laju-laju nak gi mana bang ? chill shikit ye baby :)

  • PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
lelaki kalo dah dalam kaum kerabat dia memang boleh haru biru dunia . memang dorang sangat pentingkan kawan and kalo dah dapat spend time sekali , memang dorang lupe hal lain . kawan tu la hidup dorang . kengkadang sanggup batalkan date semate-mate sebab nak join game futsal or tengok bola kat maple dengan membe-membe . acano tu ? senang-senang angkut je awek korang join game or gi maple tengok bola dengan membe-membe korang sekali . hehehe

  • TIDAK TAHU MENGHARGAI
lelaki ni suke wat dun noe je kalo perempuan wat something untuk korang . saje je wat tak endah . kalo setakat tunjuk sikit-sikit or berkias-kias tu alamatnye langsung la korang wat tataw je . kene tunjuk depan-depan baru korang rase appreciate . ape salahnye korang just beli hadiah kecil or just ucap terima kasih atas ape yang awek korang dah buat untuk korang . thanks tu macam satu flowery word yang boleh buat perempuan ni rase dihargai .

  • PUTAR BELIT
pusing punye pusing punye pusing . apa pasai ? sebab nak lepaskan diri dari kesalahan sendiri . apa pasai ? tanak si dia marah . apa pasai ? tanak hubungan retak . apa pasai ? tanak kehilangan si dia . tu lah cerita nya . awak , kalo betul dah sayang si dia , berterus-teranglah walaupun berkata jujur tu menyakitkan . daripada menipu , korang akan buat si dia lagi kecewa dengan sikap korang . dah buat salah satu hal , menipu satu hal , putar belit cerita satu hal . mau tak banjir awek korang melalak ? jangan putar belit okay ? takot terjerat diri sendiri :)

  • BERLAGAK MACHO
senang cerita be yourself . si dia akan menilai sendiri diri korang . tak perlu nak pretend yang korang tu abes macho sebab macho tu memang dah tertempek kat dahi semua lelaki . cume the way you are yang akan menunjukkan korang tu macho ke tak . tak macho pon takpe sebab certain girl suke yang comel , certain suke yang baik and ikhlas . so be yourself :)

patah jari gemok montel aku ni menaip entry bejela-jela ni . kepada semua lelaki , korang tak perlu naik angin or terasa dengan 20 sebab ni . it just A VIEW . pandangan . perempuan ni cerewet kan ? nak buat macam mane . nature . ape pon ni untuk renungan sahaja . tak ditujukan kepada sesiapa .

entry ni tak berkenaan dengan yang hidup ataupun mati . yang asma , sakit jantung , darah tinggi pon tak berkenaan . cik bedah nasik lemak , maple cendol , cik senah goreng pisang pon tak berkenaan . kenal salena gomez .. haaaaa !!! dia pon tak berkenaan . (MOTIF?)

|
|
|
V

ATTENTION
kepada insan yang bernama lelaki , aku nak sangat tahu sebab-sebab lelaki tak suke perempuan . sape boleh buat satu entry pasal ni ? then tag la kat aku . ape salahnya tukar-tukar pendapat kan ? aku nak jugak tahu untuk reflect diri sendiri . sape ade buat , tag kat aku taw 





    ENJOY READING . KBAII . ASSALAMUALAIKUM

    4 comments:

    Akeyla Frr . said...

    Betul lah tuh ;D Hihih

    sipenguincomel said...

    hehehehe .. kann :)

    NisaAdnan said...

    TAK SUKA LAKI YG PANAS BARAN

    sipenguincomel said...

    betul tuuuu !!!! hehehe

    Post a Comment