perkara yang dah tak pelik bagi kita yang diakhir zaman ini

tajuk je dah boleh buat mak bedah terus amik kain sembahyang wat solat taubat.. haha.. ye ye ! tajuk ni sensitip sikit.. ustazah pilihan jemputan kita pada hari ini,,,,, dipersilakaaannnn ~ Ustazah Nur Ain !! yeahhh itu diaaaa.. segak lagi anggun -..- *tu pengerusi majlis yang cakap.. bukan aku.. harap maklum..

*aku malas nak tulis pepanjang sebab orang pun tak suka baca. kbye. *

tadi mase aku nak balik keje,, ade la aweks mato mengancam duduk sebelah aku.. biasalah orang arab mate semua boleh kasi cair hati yang memandang.. *pfftt ayat aku .. dia sembang la dengan awek melayu ni.. melayu so Islam la kan.. tapi dia tak pakai tudung.. tapi tu bukan yang aku nak cerita sebenarnya ~ ...... 

suddenly aku teringat time aku pergi umrah dulu.. Tanah Haram takde seorang orang yang bukan Islam pun boleh jejak.. that's mean haram untuk si kafir jejak.. tu bukan point aku.. point aku,, bile aku keluar dari Tanah Haram aku tak dapat bezakan antara orang Islam dan yang bukan Islam sebab yang bukan Islam pun pakai jubah and ada jugak yang berpurdah.. tu kalau aku as a Melayu yang datang negara Arab..

orang Arab datang Malaysia ?? agaknya cane erk ?? yang Islam ade yang tak pakai tudung yang seksi-seksi.. and yang Islam jugak yang bertudung yang berlitup.. dengan majmuk nya kita dengan cina and india.. obviously cina atau india takda kene mengena dalam hal ni.. cuma cane pulak pandangan orang Arab Islam terhadap orang Islam kat sini.. Bai'ah or nature Islam kita kat sini pun kurang even Malaysia ni negara Islam.. 
*ni bukan blog politik*
haha.. tu jela aku nak cite.. just untuk aku tembak diri sendiri and untuk anda anda anda berfikir.. agak-agak ada masa,, fikirkanlah Islam dalam hati kita sendiri.. and dah tentu-tentunya aku pon tak perfect seriously cuma kengkadang bile Allah dah campakkan sedikit rasa nak berfikir tu,, aku berfikir lah kejap :) renung2 kan dan selamat beramal ~ hehe

cabar diri sendiri pakai tudung labuh pegi kelas.. even awkward tapi it is the best momentos :) kene gelak kene bahan but wa sikit pun tarak hal.. even aku pakai skali tu je atleast ade jugak perasaan nak pakai macam ni dari orang yang tak pernah ade perasaan nak pakai cani,, tu lagi parah en :)
|
|
v
sedikit pesanan dari penaja




pesanan ikhlas dari mak tipah jongang : aku letak gamba pakai tudung labuh bukan nak berlagak.. aku saje mencuba.. mane tahu terbukak hati nak pakai.. so jangan rase nak muntah hijau ye tengok aku pakai cenggini.. kalau menyampah,, tekan button "X" kaler merah belah kanan atas :) tengkayu

gambar diedit oleh :-
xiuxiu meitu
*pakar mengedit gamba sampai leh jadi fake :D







ENJOY READING . KBAII . ASSALAMUALAIKUM

3 comments:

kura said...

good :)

sipenguincomel said...

thanks :)

Zhaf Onez said...

anda di tag di sini http://www.zhafwanbasheer.com/2012/05/blogger-forum-caricybercom.html

Post a Comment